Burgaard Sørensen A/S blev grundlagt i 1938 og har afdelinger i Esbjerg og Varde

Skift tandrem hos Burgaard Sørensen i Varde

Tandremmen er ikke bare en simpel gummirem; den spiller en afgørende rolle i din bils motor. Den sikrer, at motorens top- og bundaksel arbejder synkront, hvilket bidrager til en glat kørsel og god brændstoføkonomi.

Det er derfor vigtigt at få tandremmen regelmæssigt tjekket og udskiftet, da en sprunget tandrem kan forårsage omfattende og kostbare skader.

Hos Burgaard Sørensen i Varde er vi klar til at både inspicere og udskifte tandremmen på din bil.

Book tid til tandremsskift allerede i dag

....

Tre gode grunde til tandremsskift hos Burgaard Sørensen

Pas på bilens motor

Ved regelmæssigt at få tjekket og udskiftet tandremmen, beskytter du din bils motor. Tandremmen holder motorens ventiler og stempler i synk, og hvis den går i stykker, kan det forårsage alvorlige skader på motoren, da disse dele ellers vil kollidere på en uhensigtsmæssig måde.

Nemt og effektivt

Hos Burgaard Sørensen er vores medarbejdere erfarne og kvalificerede, hvilket gør dem i stand til at udskifte tandremmen uden problemer. Du kan derfor være tryg ved, at arbejdet udføres korrekt fra starten, så din bils motor forbliver intakt og fri for skader.

Undgå dyre og unødvendige regninger

Hvis du udskifter din tandrem i tide, undgår du, at den springer og potentielt forårsager skade på din motor. En sprunget tandrem kan i værste fald føre til behovet for en helt ny motor

Hvad er en tandrem?

En tandrem er en essentiel gummirem i din bils motor. Du kan forestille dig den som en stor elastik med “tænder” på indersiden, som sikrer, at motorens aksler (krumtapaksel og knastaksel) arbejder i perfekt takt, så de undgår at skade hinanden.

Udtalelser fra vores kunder

Hvad koster et tandremsskift hos Burgaard Sørensen?

Skift af tandrem

Fra 4.495,-

Hvornår er det tid til tandremsskift?

Da tandremmen er lavet af gummi, vil den med tiden blive slidt, ligesom en elastik, og til sidst risikere at springe. Det er derfor vigtigt at få den regelmæssigt kontrolleret, så du ikke først opdager dens dårlige tilstand, når det er for sent. En sprunget tandrem kan nemlig føre til dyre reparationer.

De fleste bilproducenter angiver et interval for, hvornår tandremmen bør udskiftes, typisk mellem 60.000 og 120.000 kilometer. Det er dog også vigtigt at være opmærksom på tandremmens alder, især hvis bilen ikke bruges meget. Ligesom en elastik kan tandremmen blive svagere over tid, selv hvis bilen står stille. Du kan finde din bilproducents anbefalinger i servicebogen, men det er klogt at få tandremmen skiftet i god tid for at minimere risikoen for, at den springer.

Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os hos Burgaard Sørensen i Varde – vi tager gerne et kig på din bil.

Book tid til tandremsskift allerede i dag

Ofte giver det mening at skifte vandpumpen samtidig med tandrem – og hvis det er tilfældet, skal du være opmærksom på, at prisen kan variere.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Da tandremmen er med til at holde motorens ventiler og stempler i takt, vil de støde sammen, hvis tandremmen springer. De vil dermed blive skadet, når den springer. Omfanget kan variere, men i værste fald kan det ikke betale sig at reparere dem, og det vil være nødvendigt med en ny motor.

Nej – mange biler har en tandrem, men i nogle sidder der en såkaldt “taktkæde” i stedet. En taktkæde er lavet til at kunne holde i hele bilens levetid, og derfor skal den normalt ikke skiftes. Hvis du er i tvivl om, om din bil har en tandrem eller en taktkæde, så er du velkommen til at kontakte os.

Det er både lovligt og muligt at skifte din tandrem selv, men hos Burgaard Sørensen anbefaler vi det kun, hvis du har gode færdigheder inden for arbejde med biler. Det er nemlig ekstremt vigtigt, at den bliver monteret korrekt, hvis motoren efterfølgende skal fungere optimalt og ikke blive skadet.

På mange biler er tandremmen med til at drive vandpumpen, og man vil derfor også være nødt til at afmontere den i samme forbindelse. Derfor vil det oplagte også være at skifte den i samme omgang.

Ingemann Møller
Værkstedschef i Varde
76 12 46 31

Jesper Hindsig
Reservedelschef i Varde
76 12 46 26

Ole Jessen
Garantiansvarlig i Varde
76 12 46 21

Har du flere spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om dine muligheder og de serviceydelser, vi tilbyder. Hos Burgaard Sørensen i Varde står vi altid klar til at hjælpe dig.

Hvem er vi?

Burgaard Sørensen er autoriseret forhandler og værksted af Opel og Peugeot i både Varde og Esbjerg – og yderligere Mitsubishi i Esbjerg. Vores kompetente og erfarne mekanikere servicerer og reparerer dog gerne alle bilmærker. 

Vi elsker biler og går aldrig på kompromis med kvaliteten – både af vores rådgivning og vores værkstedsydelser. Vi er altid klar til at vejlede dig bedst muligt, så du får hjælp til lige det, du står og mangler.

Ansøg her

Kraner

Træ-/ alu-lad

Tiplad

Presenning

Knæklad

Alukasser