Burgaard Sørensen A/S blev grundlagt i 1938 og har base i Esbjerg og Varde

Kigger du på ny bil?​

Er du i tvivl

De væsentligste faktorer i købet af en ny bil, er tryghed, en grundig vejledning samt service i topklasse. Der kan netop være mange ting at holde styr på, når man skal ud og anskaffe sig en ny bil. Derfor står vi altid til rådighed, hvad enten det drejer sig om attraktiv finansiering, leasing, privatleasing eller kontantsalg.
Vi har desuden et stort udvalg af både nye og brugte biler og er altid parate til at besvare de spørgsmål I eventuelt måtte have. Derudover har vi samlet nogle af mest almindelige tvivlsspørgsmål og besvaret dem på hjemmesiden under FAQ – Oftest stillede spørgsmål

Om din næste bil skal være en ny af slagsen

For køb af fabriksny bil:

Eller om det skal være en ældre model?

For køb af brugt bil:

Køb eller privatleasing?

En anden beslutning der kan være kompliceret og svær at gennemskue er, hvorvidt man skal købe eller privatlease sin næste bil. Her findes der ej heller et entydigt svar, da dette ofte afhænger af flere faktorer og hvor stor en risiko man er villig til at tage. Vi har dog samlet en række retningslinjer, der må ses som en guide, når man som kunde skal vælge imellem køb eller privatleasing.

Den første overvejelse man må gøre sig, er hvor stor en risiko man er villig til at løbe. Dernæst bør man overveje ens månedlige omkostninger, og hvor stabile man ønsker disse. Ved privatleasing opnår man en stor tryghed i, ikke at modtage dyre værkstedsregninger samt det store værditab der følger på bilen. Her har man en fast ydelse per måned, hvilket kan være en stor tryghed. Vælger man derimod at købe en bil, bliver det meget vel billigere på længere sigt. Dette afhænger dog af en række faktorer, for eksempel hvor lang tid man har bilen, eller hvorvidt man betaler kontant eller får bilen finansieret.

En anden faktor man bør tage med i sine overvejelser er fleksibiliteten. Den månedlige ydelse ved privatleasing fastsættes ud fra beregningen af antal kilometer årligt. Det betyder, at ender du med at køre flere kilometer end først beregnet, kan det ende med at ydelsen sættes op. Dette gælder også omvendt. Hvis kørselsbehovet viser sig at være mindre end beregnet, vil du betale for meget i ydelse hver måned.
Har du derimod købt bilen, vil du ikke være bundet i forhold til kilometer-begrænsning, og har dermed en større frihed til at køre uden at føle sig begrænset af leasingaftalen. Derudover har du også en større frihed til at vælge frit mellem bilmærker, modeller og andre præferencer du end måtte have. Hos Burgaard Sørensen har vi et stort udvalg af forskellige modeller og biltyper.

Den væsentligste faktor er formentlig økonomien. Her bør man som kunde inden et bilkøb, overveje hvor stort et beløb man har til rådighed, i tidspunktet hvor investeringen foretages. Oftest vil engangsydelsen ved leasing være betydeligt mindre end en udbetaling ved køb af ny bil. Dermed investeres der en stor sum penge i en bil fra begyndelsen, hvis man vælger at købe. Derudover er det værd at medregne, at tabet ved en købt bil er større, hvis man ofte skifter bilen ud, da værditabet altid er størst de første 3 år. Er man derfor kunde der ofte udskifter bil, vil det være fordelagtigt at privatlease, da privatleasing ikke har så store omkostninger eller værditab.

Slutteligt bør man overveje behovet for ekstraudstyr. Ekstraudstyr til privatleasing koster oftest et stort ekstra beløb, da prisen på udstyret skal betales over den 3 årige periode, hvor man leaser bilen. Køber man i stedet en bil, vil ekstraudstyret naturligvis også miste værdi ligesom bilen, men vil formentlig ikke være helt værdiløst.

Har du mulighed for at lægge en større kapital? På tidspunktet for investeringen, vil du gerne have forskelligt ekstraudstyr og planlægger du at beholde bilen i mere end 4 år, vil et bilkøb være den bedste beslutning rent økonomisk. Foretrækker du derimod en mindre risici, stabile omkostninger, ingen uforudsete udgifter og skifter du hyppigt bil, vil privatleasing være at foretrække. Som et alternativ til leasing af nye biler, er det også muligt at lease brugte biler – releasing. Dette kan nedbringe de månedlige ydelser yderligere, i forhold til privatleasing af en ny bil.

Ny eller brugt bil?

En anden beslutning der skal med i overvejelserne når man står og skal investere i en ny bil, er om den skal være brugt eller ny. Nedenfor har vi listet en række faktorer op, der kan være med til at hjælpe dig, når du skal træffe beslutningen om hvilken slags bil der passer til netop dit behov.

Først skal man overveje ens forbrug, altså hvor mange kilometer bilen skal anvendes om dagen. Skal den anvendes dagligt til at pendle frem og tilbage, eller blot en gang imellem? Nye biler har den fordel, at en stor del af dem kører længere på literen, hvilket giver dem i klar fordel, hvis bilen skal bruges dagligt. Derudover bør man også overveje, hvor lang tid man beregner at have bilen. Værditabet er nemlig markant større på en ny bil de første 3 år, hvilket kan tale for at vælge en brugt bil. Hvis bilen er meget brugt, skal man dog huske at vedligeholdelsesomkostningerne kan overstige værditabet og dermed kan det være en dårlig investering.

Har du økonomien til at købe en ny bil, der passer til dine behov, er det som regel en god idé. Især hvis man allerede fra start ved, at man skal beholde den i en længere periode (mere end 2-3 år). En fabriksny bil leveres med garanti, og har kun vedligeholdelsesomkostninger i form af det årlige serviceeftersyn den næste årrække. Dertil kan lægges, at man selv har kontrol over, hvordan man behandler og vedligeholder bilen fra start, og derfor kender hele bilens historie. Man kan også designe bilen præcis efter de ønsker, man har. Ved en brugt bil kan det være svært, at finde det man præcis ønsker. Med en brugt bil kan der ydermere opstå uventede reparationer og udgifter, som ikke forekommer på samme måde ved køb af en ny bil. En ny bil koster derfor ikke nødvendigvis mere end en brugt bil pr. kørt km., når dette omregnes. Derfor kan det godt betale sig at overveje en ekstra gang, om man har økonomi til at købe en ny bil.

Sikkerhed kan tolkes på 2 forskellige måder; ”sikkerheden i bilen” og ”økonomisk sikkerhed”.

Teknologien inden for sikkerhed af biler, har udviklet sig kraftigt den seneste årrække. Dette betyder, at hvis man ikke vil gå på kompromis med sikkerheden, og vil have det absolut bedste, så er der ingen anden udvej end at købe en ny bil. Inden for nogle bilmærker kan få år betyde stor forskel på sikkerhedsniveauet.
Større sikkerhed i budgettet får du også kun ved køb af en ny bil, da risikoen for uforudsete udgifter bl.a. på vedligeholdelse, er minimal i forhold til en brugt bil. Derudover er det også muligt at tegne serviceaftaler på biler, der er op til 2 år gamle. Det sikrer, at du helt undgår at skulle tænke på serviceudgifter og uforudsete udgifter i form af sliddele såsom; bremser, kobling og støddæmpere (dog ikke ekstraudstyr, såsom; aircondition/klimaanlæg).

Vi tilbyder både leasing af Peugeot og Opel modeller

Har du spørgsmål?

Udfyld kontaktformularen og vi besvarer din henvendelse indenfor 1-2 hverdage.

Poul Burgaard

Indehaver

Ansøg her

Kraner

Træ-/ alu-lad

Tiplad

Presenning

Knæklad

Alukasser