Gode råd til forårsklargøring af bilen

Forårsklargøring af bilen
Slut med sne, sjap og salt! Det har været en lang vinter for de danske biler, der igennem mange måneder har været udsat for lidt af hvert, og med forårets komme er det tid til at gennemgå og klargøre bilen og eventuelt få udbedret de småskader, der kan være kommet til henover vinteren.

Hjulkasserne
En god rengøring, hvor man får skyllet saltet af i alle kanter og samlinger, er en god ide. Det er vigtigt at vaske saltet og gruset af – både i hjulkasserne og på undervognen. Gå også lakken efter og få lukket eventuelle småskader.

Skift til sommerdæk
Hvis bilen har vinterdæk på, skal du skifte dem til sommerdæk, når nattefrosten slipper sit sidste tag. Vær opmærksom på, at dækmønsteret skal være minimum 1,6 mm dybt. Ved regnvåde veje er det anbefalingen, at der er minimum 2-3 mm mønster. Vinterdækkene skal gøres rene for salt og lægges til side, hvor de ikke udsættes for direkte sollys.

Bilen indvendig
Op med døre, klapper og vinduer og ud med de klamme og våde måtter. Et sæt nye måtter pynter og fås fra kr. 298 til de fleste modeller. En ordentlig udluftning er godt for bilen og indeklimaet, og en tør kabine dugger heller ikke så nemt. Benyt lejligheden til at gøre rent i kabinen, tør alle falser rene og få vinduerne aftørret indvendig..

Vask bilen grundigt
Den udvendige side skal vaskes grundigt, især skærmkanter og dørfalse. Åben også gerne hjælmen og vask og aftør false og kanter i motorrummet. Du skal kigge lakken efter ved pladeombukninger – især fronten har været udsat for en masse små stenslag i vinterens løb, og salt som ikke bliver vasket af, vil i en fugtig sommer arbejde videre. Det kan fremkalde rust eller ir i samlinger.

Små lakskader
Små lakskader skal udbedres med det samme, så rust ikke breder sig. Anskaf en lille pensel og lidt original maling, som kan bestilles ved hjælp af bilens stelnummer. Du forsegler skaden ved at bruge reparationslak. Hvis bundlaget er slået af, så du kan se den rå plade, skal du først bruge lidt bundmaling. På den måde undgår du, at lakken senere bobler op. En god lakrens med en efterfølgende voksbehandling fjerner fastsiddende flyverust og forsegler lakken, så den er nem at vedligeholde i den kommende sæson.

Smør dørlåsene
Dørlåsene bliver på de fleste biler sjældent brugt, så det er vigtigt at få dem smurt, så de ikke irrer fast. Brug låseolie eller en almindelig syrefri symaskineolie. Hvis du har spørgsmål, kan du altid henvende dig til vores værkførere for råd og vejledning.

Klargøring hos BS
Hvis du gerne vil slippe for selv at skulle i gang med kost og vandslange, kan du naturligvis overlade klargøringen til os. Vores klargøringsprogram starter fra kr. 998 for en grundig indvendig og udvendig rengøring.