Spørgsmål:
Min bil dugger rigtigt meget. Jeg syntes ikke, det har været sådan altid?

Svar:
Vi hører tit netop dette spørgsmål, og der er ikke nogen enkelt løsning på problemet, men her er nogle gode råd, som man kan følge.

1.: Sørg for at lufte bilen godt ud. Tag måtterne ud og få dem tørret. Nogle bruger gummimåtter om vinteren, så fugt og salt ikke trækker ned i bilens bund. Løft bagagerumsmåtten, kontroller at der ikke har samlet sig fugt ved reservehjulet. Ruderne aftørres på den indvendige side med en fugtig klud og pudses med glasrens, som forhindrer, at duggen sætter sig på ruden. Specielt bagruden er der mange som overser.

2.:
Hvis bilen er udstyret med aircondition, skal man bruge den. I biler med klimaanlæg er der en speciel knap, og når man trykker den ind, fordeles luften med fokus på afdugning. I bunden af aircondition-systemet er der et afløb, som skal sørge for, at fugt løber ud under bunden. Afløbet kan være tilstoppet af skidt og mug, og hvis det er tilfældet, kan en speciel airconditionrens være løsningen.

3.: I bilens luftindtag sidder et pollenfilter. Dette filter sørger for, at man ikke får skadelige partikler ind i bilen, men fugtig luft kan påvirke filteret, så der ikke længere er optimal gennemstrømning af luft. Derfor kan det være en ide at udskifte pollenfilteret, selv om man ikke kører ret mange kilometer om året.

4.: Når en ny bilmodel er på tegnebrættet, bruges der computer-simulation til at beregne luftstrømmene fra bilens aircondition eller klimaanlæg. Hvis anlægget skal fungere optimalt, er det vigtigt, at man ikke tilstopper de hulrum og lommer, som er bag i bilen, med tæpper eller poser. Luftstrømmene skal have let passage igennem bilen og ud gennem udluftningsristene bagest i bilen, så blæseren ikke skaber overtryk i kabinen.