Kigger du på ny bil?


– Vi hjælper dig med at svare på alle de mange spørgsmål ved bilhandel og vedligeholdelse

Er du i tvivl

De væsentligste faktorer i købet af en ny bil, er tryghed, en grundig vejledning samt service i topklasse. Der kan netop være mange ting at holde styr på, når man skal ud og anskaffe sig en ny bil. Derfor står vi altid til rådighed, hvad enten det drejer sig om attraktiv finansiering, leasing, privatleasing eller kontantsalg.
Vi har desuden et stort udvalg af både nye og brugte biler og er altid parate til at besvare de spørgsmål I eventuelt måtte have. Derudover har vi samlet nogle af mest almindelige tvivlsspørgsmål og besvaret dem på hjemmesiden under FAQ – Oftest stillede spørgsmål


om din næste bil skal være en ny af slagsen?

Kigger du på ny bil?

For køb af fabriksny bil:

Færre uforudsete udgifter til vedligeholdelse, da den leveres med fabriksgaranti
Hvis du kører meget, da nye biler som oftest kører længere på literen
Fast bilbudget uden de store uventede udgifter
Ingen usikkerhed omkring bilens vedligeholdelse af tidligere ejer
Du har fuld fleksibilitet i forhold til funktionalitet og ekstraudstyr

eller om det skal være en ældre model?

Kigger du på brugt bil?

For køb af brugt bil:

Værditabet er mindre, hvis behovet er få kilometer om året.
Mindre udbetaling og penge op af lommen på den korte bane.
Du kan få en større model og/eller udstyrspakke hvis du vælger en lettere brugt bil.
Flere bilmærker og udgået modeller at vælge imellem

 

Køb eller privatleasing?

En anden beslutning der kan være kompliceret og svær at gennemskue, er hvorvidt man skal købe eller privatlease sin næste bil. Her findes der ej heller et entydigt svar, da det ofte afhænger af flere faktorer og hvor stor en risiko man er villig til at tage. Vi har dog samlet en række retningslinjer, der må ses som en guide, når man som kunde skal vælge imellem køb eller privatleasing.

Risiko vs. sikkerhed

Den første overvejelse man må gøre sig, er hvor stor en risiko man er villig til at løbe. Dernæst bør man overveje ens månedlige omkostninger, og hvor stabile man ønsker disse. Ved privatleasing opnår man en stor tryghed i, ikke at modtage dyre værkstedsregninger samt det store værditab der følger på bilen. Her har man en fast ydelse per måned, hvilket kan være en stor tryghed. Vælger man derimod at købe en bil, bliver det meget vel billigere på længere sigt. Dette afhænger dog også af en række faktorer, som eksempelvis hvor lang tid man har bilen, eller hvorvidt man betaler kontant eller får bilen finansieret.

Behov for fleksibilitet?

En anden faktor man bør tage med sig i sine overvejelser er fleksibiliteten. Den månedlige ydelse ved privatleasing fastsættes ud fra beregningen af antal kilometer årligt. Det betyder, at ender du med at køre flere kilometer end først beregnet, så kan det ende ud med at ydelsen skal sættes op. Dette gælder også omvendt, hvis dit kørselsbehov viser sig at være mindre end beregnet, vil du betale for meget i ydelse hver måned.
Har du derimod købt bilen, vil du ikke være bundet i forhold til kilometer begrænsning og har dermed en større frihed til at køre uden at føle sig begrænset af leasingaftalen. Derudover har du også en større frihed til at vælge frit mellem bilmærker, modeller og andre præferencer du end måtte have. Hos Burgaard Sørensen har vi et stort udvalg af forskellige modeller og biltyper.

Kan det betale sig?

Den formentlig væsentligste faktor er økonomien. Her bør man som kunde inden et bilkøb, overveje hvor stort et beløb man har til rådighed, i tidspunktet hvor investeringen foretages. Oftest vil engangsydelsen ved leasing være betydeligt mindre end en udbetaling ved køb af en ny bil. Dermed investerer man en stor sum penge i sin bil fra start af, hvis man vælger at købe. Derudover er det værd at medregne, at tabet ved en købt bil er større, hvis man ofte skifter bilen ud, da værditabet altid er størst de første 3 år. Er man derfor en kunde der ofte vil udskifte sin bil, vil det være fordelagtigt at privatlease da privatleasing ikke har så store omkostninger og så stort et værditab.

Behovet for ekstraudstyr

Slutteligt bør man overveje ens behov for ekstraudstyr. Ekstraudstyr til privatleasing koster oftest et stort ekstra beløb fordi prisen på udstyret skal betales over den 3 årige leasings periode hvor man leaser bilen. Køber man i stedet en bil, vil ekstraudstyret naturligvis også miste værdi ligesom bilen, men vil formentlig ikke være helt værdiløst.

En kort opsummering

Har du mulighed for at lægge et større kapital på tidspunktet for investeringen, vil du gerne have forskelligt ekstraudstyr og planlægger du at beholde bilen i mere end 4 år, så vil et bilkøb være den bedste beslutning rent økonomisk. Foretrækker du derimod mindre risiko, stabile omkostninger, ingen uforudsete udgifter og skifter du hyppigt bil, så vil privatleasing være at foretrække. Som et alternativ til leasing at nye biler, er det også muligt at lease brugte biler – releasing. Dette kan nedbringe de månedlige ydelser yderligere i forhold til privatleasing af en ny bil.


Ny eller brugt bil?

En anden beslutning der skal med i overvejelserne når man står og skal investere i en ny bil, er om den skal være brugt eller ny. Nedenfor har vi listet en række faktorer op, der kan være med til at hjælpe dig, når du skal træffe beslutningen om hvilken slags bil der passer til netop dit behov.

Behov

Først skal man overveje ens forbrug, altså hvor mange kilometer bilen vil skulle anvendes om dagen. Skal den anvendes dagligt til at pendle frem og tilbage, eller blot en gang imellem? Nye biler har den fordel, at en stor del af dem kører længere på literen hvilket giver dem i klar fordel hvis bilen skal bruges dagligt. Derudover bør man også overveje hvor lang tid man beregner at have bilen. Værditabet på en ny bil er nemlig markant større på en ny bil de første 3 år, hvilket kan tale for at vælge en brugt bil. Dog skal man huske på at er bilen meget brugt kan vedligeholdelsesomkostningerne overstige værditabet og dermed kan det være en dårlig investering.

Økonomi

Har du økonomien til at købe en ny bil, der passer til dine behov, så er det som regel en god idé. Især hvis man allerede fra start ved, at man skal beholde den i en længere periode (mere end 2-3 år). En fabriksny bil leveres med garanti, og har kun vedligeholdelsesomkostninger i form af det årlige service den næste årrække. Dertil kan lægges, at man selv har kontrol over, hvordan man behandler og vedligeholder bilen fra start af, og derfor kender hele bilens historie. Man kan også designe bilen præcis efter de ønsker, man måtte have. Ved en brugt bil kan det være svært at finde det, man præcis ønsker. Med en brugt bil kan der ydermere opstå uventede reparationer og udgifter, som ikke forekommer på samme måde ved køb af en ny bil. En ny bil koster derfor ikke nødvendigvis altid mere end en brugt bil pr. kørt km., når man omregner det. Derfor kan det godt betale sig at overveje en ekstra gang, om man har økonomi til at kunne købe en ny bil.

Sikkerhed

Sikkerhed kan tolkes på 2 forskellige måder: ”sikkerheden i bilen” og ”økonomisk sikkerhed”

Teknologien inden for sikkerhed af biler har udviklet sig kraftigt den seneste årrække, hvilket vil sige, at hvis man ikke vil gå på kompromis med sikkerheden, og vil have det absolut bedste, så er der ingen anden udvej end at købe en ny bil. Inden for nogle bilmærker kan få år betyde stor forskel på sikkerhedsniveauet.
Større sikkerhed i budgettet får du også kun ved køb af en ny bil, da risikoen for uforudsete udgifter bl.a. på vedligeholdelse er minimal i forhold til en brugt bil. Derudover er det også muligt at tegne en serviceaftale på biler, der er op til 2 år gamle. Det sikrer, at du helt undgår at skulle tænke på serviceudgifter og uforudsete udgifter i form af sliddele såsom: bremser, kobling og støddæmpere (dog ikke ekstraudstyr, såsom: aircondition/klimaanlæg).

Vi tilbyder både leasing af Peugeot og Kia modeller


Peugeot – Leasing


Kigger du på en leasingbil?

Privat- & Mixleasing
af Peugeot biler

En udbetaling helt ned til 0 kr.

Priserne starter fra 1.895 kr. i mdl. ydelse.

Løbetid fra 12 mdr. til 36 mdr.

Du kan lease følgende Peugeot biler:
108, 208, 308, 308 SW, 2008, 3008 og 5008

Find et leasing tilbud der passer dig her
Bemærk: Der kommer løbende nye Leasing kampagner fra Peugeot og KIA.

Kia – Leasing


Kigger du på en leasingbil?

Privatleasing
af Kia biler

En udbetaling ned til 0 kr.

Priserne starter fra 1.995 kr. i mdl. ydelse.

Løbetid fra 12 mdr. til 36 mdr.

Du kan lease følgende Kia biler:
Picanto, Rio og Cee’d

Find et leasing tilbud der passer dig her

Vi er altid klar til at hjælpe dig

Vi er altid klar til at hjælpe med dig med dig, uanset om det drejer som om ny bil, finansiering, leasing muligheder, eller spørgsmål til udstyr og tilbehør til din bil.
Ring på +45 7515 9911 vi er altid klar ved telefonen.

Lav din egen billåns beregning her!


Lav beregningen her!

Skal din bil på værksted?


Find ud af det her

FAQ – Ofte stillede spørgsmål


Se mere her